Tekstcorrectie, of je tekst laten nakijken op taal, is een goede manier om er zeker van te zijn dat je tekst taalkundig klopt. De d’tjes en t’tjes staan goed, de typfouten zijn eruit, leestekens zijn gecheckt en alle woorden zijn juist gespeld. Bespaar jezelf tijd en moeite en laat Lttrs. je tekst corrigeren.

Als je tevreden bent over de structuur en opbouw en je alleen de spelfouten eruit wilt laten halen, is de ‘tekstcorrectie met tekst nakijken op taal’ voldoende. Wil je ook een check op de opbouw, lengte en logica? Kies dan voor een volledige redactie van je tekst.

Wat houdt tekstcorrectie in?

Je stuurt je tekst (bij voorkeur in Word) en met de functie wijzigingen bijhouden verbeteren wij de fouten op de volgende punten:

 • Typfouten (ene ipv een)
 • Spelling (bijvoorbeeld onmidelijk ipv onmiddellijk)
 • Grammatica (d’tjes en t’tjes, als/dan)
 • Taalfouten (bijvoorbeeld het bericht die of onjuiste uitdrukkingen)
 • Leestekens (komma’s, punten, e.d. op de juiste plek)
 • Consequent taalgebruik (bijvoorbeeld u en jij door elkaar of verschillende termen voor hetzelfde)

Lttrs. kijkt na en redigeert aan de hand van het RED-model, een uitgebreid model met 23 checkpunten. Bij tekstcorrectie kijken we alleen naar punten 1 t/m 12. Het RED-model zorgt voor een systematische aanpak, zodat alles aan bod komt. Naast correcties op je tekst krijg je ook altijd feedback, zodat je teksten steeds beter uit de verf komen!

Tips en feedback

Je krijgt je tekst terug met verbeteringen en handige feedback en tips bij de wijzigingen. Als een fout vaker voorkomt, krijg je uitleg over de taalregels die van toepassing zijn.

Hoe werkt het?

 1. Upload je tekst (liefst in Word)
 2. Kies voor correctie op taal
 3. Geef aan hoeveel woorden je tekst heeft (Dat staat links onderin je Word-document)
 4. Reken af
 5. Leun achterover en wacht hooguit 3 werkdagen op je gecorrigeerde tekst

Als je daarna nog vragen of opmerkingen hebt, kun je altijd via e-mail contact opnemen.

Privacy

Om je de tekst terug te kunnen sturen, vraagt Lttrs. om je naam en e-mailadres. Om aan de eisen van een factuur te voldoen, zijn meer gegevens nodig. Deze gegevens worden vervolgens bewaard en gedeeld volgens de richtlijnen voor een sluitende administratie. Je teksten worden niet bewaard.

Als je contact opneemt via e-mail, zal de correspondentie 1 jaar bewaard blijven.

Wat is Lttrs?

Lttrs. is onderdeel van tekstbureau Letters van Lieke en richt zich volledig op het redigeren en vertalen van teksten. Heb je vragen of opmerkingen? Neem hier contact op.

Contact opnemen